Předprodej na módní performance zahájen. Klikni na banner a získej vstupenky za zvýhodněnou cenu.

Můj příběh

Jsem módní designerka a již řadu let osvobozuji ženy od svazujícího, nepadnoucího spodního prádla a přinášim jim řešení pro jejich pohodlí, krásu a přirozenou sexualitu. Navrhuji a vytvářím modely přesně na míru, dokonale padnoucí, bez nezdravých kostic, z těch nejlepších materiálů jako jsou bio bavlna, bambusový úplet, merino vlna a nejkvalitnější krajka.

Ukážu ti krásu tvého těla

Poradím, který střih spodního prádla Ti bude slušet, jaký se hodí pro Tvůj typ postavy, jaké barvy vyzdvihnou Tvou krásu nebo budou tou nejlepší volbou pro danou příležitost či nejpraktičtější pod určité oblečení nebo vhodné pro nějakou činnost. Umím Tvé křivky obléci tak, aby ses cítila pohodlně a přesto sexy. 
 
Je jedno jakou máš velikost či tvar a že jsi dosud nikde nesehnala podprsenku, která by Ti skutečně padla. Nevadí, že máš každé prso jiné, protože žádná prsa na světě nejsou stejně velká a čím větší poprsí, tím větší rozdíl. To vše umím vyřešit, když ti tvořím prádlo na míru. 


Každá jsme jedinečná, a proto Ti umím přinést unikátní řešení, dělané přímo na Tebe. Nemusíš se trápit tím, jakou že to máš velikost, protože tabulky má každý výrobce jiné.

 

Pro mě jsou směrodatné tvé míry, ze kterých vycházím při tvorbě střihů.

Máš třeba pocit, že jsou Tvá prsa malá, velká či akorát, kulatá, dlouhá, povislá či špičatá? Navrhuji modely pro každou velikost a tvar! Kalhotky tě škrtí, přeřezávají tvůj zadeček vejpůl nebo plandají tam, kde nemají?  Všechno tohle umím vyřešit, když navrhuji prádlo přesně pro Tebe

Je to už skoro 10 let, kdy jsem začínala s tvorbou spodního prádla. Všude jsem jako poselství vyprávěla o tom, co mě vedlo k tomu, abych s tímto projektem začala. Nevyhovující střihy v obchodech nebo špatné materiálové složení. Trápily mě jako spoustu jiných žen mykózy.

 

První těhotenství bylo impulsem k tomu zahodit kostice

Když jsem tehdy poprvé otěhotněla, začala jsem být mnohem citlivější a více vnímat své tělo a jeho potřeby. Nesnášela jsem ty umělé materiály na své kůži, jak mě škrábou a svědí, jak se pod nimi potím. Každý večer, když jsem sundala podprsenku, jsem si všímala, jak mám kostice doslova vryté do hrudníku.

Jak jsem přes den měla podprsenku na sobě a třeba jsem si sedla, tak jsem s tím těhotenským bříškem ještě více vnímala, jak mě ty dráty tlačí do těla, a netěšila jsem se na nic jiného, než že přijdu domu a ten mučicí nástroj ze sebe shodím. 

Uplynulo sice již století, co nás Coco Chanel vysvobodila z korzetů. My si však na ně nechaly malou vzpomínku v podobě podprsenky s kosticemi. A tu teď nosíme a trpíme.

 

POHODLÍ JE ZÁKLAD

Jakmile jednou dostaneme možnost užít si tohle pohodlí, nechceme zpátky do toho mučícího nástroje, chceme si užívat svobodu pohybu, volnost dýchání a jako bonus i lepší zdraví! Protože krom toho, že pocitově jsou kostice nepohodlné, tak škodí zdraví. 

Možná jsi zaslechla něco o tom, že z toho může být i rakovina a přišlo Ti to jako fráze, takové klišé, co se teď říká o všem… Jenže, ono tomu tak opravdu je. 

Pokud máš špatně zvolenou velikost podprsenky, kostice Ti tlačí na mléčné žlázy a to je logicky špatně. Dvojnásob to vadí kojícím maminkám. Znám případy, kdy nošení kostic během kojení způsobovalo opakované záněty prsu. 

Možná Tě napadne, že když si zvolíš správnou velikost podprsenky, problém s kosticemi a jejich tlakem na mléčné žlázy je vyřešen. Je to opravdu východisko pro zdravé nošení podprsenky? Místo, kde nám kostice opravdu nejvíce překáží, je v oblasti lymfatických žláz. Kostice brání čištění lymfy!

Výsledek je takový, že po celou dobu, co máš kostice na sobě, nemá lymfa šanci prso čistit a veškeré volné radikály Ti po tu dobu zůstávají v prsu místo, aby se odbouraly. 

 

Spodní prádlo, to nejsou jen podprsenky 

Trpěla jsem na časté vaginální mykózy, neustále mě trápily výtoky a vůbec jsem se necítila komfortně, vnímala jsem to škrcení veškerých gumiček, zařezávání švů na místech, kde by být prostě neměly. Volila jsem mezi zdravými kalhotkami a těmi hezkými, prostě buď a nebo. 

A právě to období těhotenství jsem si řekla, že to jde i jinak, že zde v Čechách chybí prádlo, které by spojovalo sexy vzhled a pohodlí a ten komfort bych dokonce dvakrát podtrhla. 

Rozhodla jsem se proto začít vytvářet prádlo pohodlných střihů a ladila je v prvotní fázi na sobě, testovala a upravovala tak, aby bylo co nejvíce pohodlné. 

A snad to bylo i řízení osudu, když  jsem vedle velmi pohodlných a padnoucích střihů bez tlačících kostic objevila nebarvenou bio bavlnu. 

Jak jsem se dostala ke zdravějšímu životnímu stylu a zdravému prádlu? 

Oblečení a jeho původ, to byla taková pomyslná třetí meta na mé cestě ke zdravějšímu stylu, která se spustila v prvním momentě úmrtí mé babičky na následky chemoterapie. Hodně mě to zdrtilo a začala jsem se zajímat, proč tolik lidí v dnešní době onemocní rakovinou.
Může se tomu nějak předejít, co děláme špatně, proč této nemoci stále přibývá? 

A pak to přišlo… Začala jsem u potravin. Najednou jsem začala číst etikety na zboží, které si dávám do košíku a ze kterých doma připravuji jídla. Schválně nepíši vařím  Samozřejmě něčemu rozumíte, ale něco je jen změť číslic a písmen, takže jsem nebyla líná a začala si na internetu hledat, co všechny ty zkratky znamenají, co je které éčko zač. Byla jsem až zděšená u některých věcí, co a kolik si toho dávám do těla a kolik z toho je prokazatelně rakovinotvorných. 

Přišlo mi šílené si každé složení překládat ve slovníku emulgátorů, abych zjistila, jak moc mi která potravina může uškodit, ale časem jsem si ta čísla osvojila i to, co znamenají, co v těle dělají a zda nám a jak moc škodí.

 

Chemie není jen v potravinách

Když jsem maximálně porozuměla škodlivinám v potravinách, tak jsem vzápětí zjistila, že nebezpečná  chemie v našich životech nekončí jen tím, co jíme, ale že se jí spousta objevuje i v kosmetice a jejím používáním dostáváme tyto látky také do těla, kde nám mohou ublížit. 

A jako by toho nebylo málo, jako třetí meta na této toxické trati se mi odkryl textilní průmysl. Látky barvené toxickými barvami, často i karcinogenními. Svědectví dělníků o tom jak mají zdravotní potíže, protože přichází s těmito látkami do styku, že jim např. vypadávají vlasy a ochlupení. Nemluvě o často otrockých podmínkách, v kterých musejí pracovat. Šestnáctihodinové směny, plat tak nízký, že rodiny opravdu stěží přežívají a živoří. Dokonce není ani výjimkou bití zaměstnanců v továrnách. 

Tohle vše, co vám píši se děje především v Asii. V Číně, Kambodži, Bangladéši, na Srí Lance a dalších. Zde lidé otročí, abychom si my, Evropané, mohli koupit tričko za 3 Eura, páté tričko v sezoně, tričko, které ani moc dlouho nevydrží, protože není kvalitně zpracované. 

Všechny tyhle informace se mi odkrývaly postupně a zapadaly do sebe jako puzzle. Uvědomila jsem si, jak je pro mě důležité spodní prádlo pohodlných a padnoucích střihů vyrábět lokálně z materiálů té nejvyšší kvality. Jako první jsem objevila bio bavlnu ve své nejryzejší podobě a to nebarvenou.

 

BIO BAVLNA

Při pěstování bio bavlny nejsou použity žádné pesticidy ani jiné chemické hubící prostředky, navíc je ručně sbírána a během následného zpracování není jakkoliv jinak upravována. Tento materiál se výborně hodí pro alergiky, lidi s atopickým ekzémem či trpící nejrůznějšími vyrážkami.

BAMBUS

Dalším materiál, který jsem objevila, je bambus. Řekla bych, že je to materiál nové doby. Z ekologického hlediska je dlouhodobě udržitelný, pro pěstování nenáročný a navíc je antibakteriální a má tu výbornou schopnost, že odvádí tekutiny od těla a zanechává pokožku suchou. Pro spodní prádlo, ať už kalhotky či podprsenky nebo košilky naprosto skvělá vlastnost. A aby toho nebylo málo, je termoregulační, takže v zimě zahřeje a v létě ochladí. 

MERINO

Časem jsem do svého materiálového portfolia zařadila i úplety z merino vlny, které jsou vhodné na celoroční nošení. Merino totiž naprosto fascinující termoregulační vlastnosti a bleskově odváí vlhkosti od těla. Zároveň nekouše jako běžné vlny, ale je jemné a příjemné na dotek a díky nízké gramáži vhodný i do opravdu velkých veder úplně stejně jako do zimy. 

HEDVÁBÍ

Nejnověji mám v nabídce i modely z pravého hedvábí natkaného v Itálii. Zakoupit takové prádlo lze pouze při osobním fittingu a po domluvě. 

KRAJKA

Pro podporu sexy vzhledu používám krajky, vyráběné v Evropě, které splňují nejpřísnější evropská nařízení ohledně bezpečnosti tkanin a barev. Krajky, bohužel, zatím nejdou vyrobit v elastické variantě z bio bavlny či bambusu, takže jsou dostupné z jen polyamidu a elastanu, ale jsou to materiály vysoké kvality, pečlivě testované, takže ti při správné péči vydrží řadu let a jejich nošení je bezpečné. Prádlo, které vyrábím z krajek má v rubu , směrem k tělu, vždy použitou bio bavlnu nebo bambus. 

 

Jak probíhá výběr spodního prádla?

Můžeš zvolit osobní fitting u mě v ateliéru, kde si Tě pečlivě přeměřím a kde si si rovnou můžeš některé modely vyzkoušet přímo na místě. Druhou variantou je fitting na dálku.
 
 
 

Těším se na Tebe. Bára Severin

 

Zpět do obchodu