Jak správně pečovat o plavky

VÍŠ JAK SPRÁVNĚ PEČOVAT O PLAVKY?

 

Víš, jak se o ně starat, aby Ti co nejdéle vydržely? Poradím Ti, jak o ně správně pečovat, aby Ti vydržely co nejdéle.

 

Během dovolené u moře či bazénu dostávají plavky neskutečně zabrat.

Několik hodin denně jsou vystavovány UV záření, slané a chlorované vodě, písku, mastnotě z opalovacích krémů i zvýšené produkci potu. Tohle vše pro plavky přestavuje extrémní podmínky. Jsou to vlivy, kterým běžně své oděvy nevystavuješ.

 

Bára Severin plavky unicornBara Severin plavky Unicorn

O plavky v designu Unicorn si můžeš napsat ZDE.

 

Jak tedy o plavky pečovat?

Je jedno na jak dlouho jedeš, jestli na týden nebo na měsíc. Vždy měj s sebou minimálně troje plavky, které budeš střídat. Jedny plavky za týden zničíš. Troje plavky na měsíc už něco vydrží. Tím, že budeš plavky střídat, neprodloužíš jejich životnost jedenkrát, ale mnohonásobně.

Proč tomu tak je? Vlákno má možnost se regenerovat. Je to opravdu tak. I když plavky nejsou živé, přesto jim odpočinek a regenerace velmi prospívá.

 

Věnuj se pečlivě praní:

Plavky vyper před prvním použitím v ruce v ekologickém tekutém pracím prostředku. Za mě doporučuji Sonett. S množstvím prášku to není nutné přehánět. Do máchání pak přidej lžíci octa, který podpoří fixaci barev.

Plavky je nutné vyprat v ruce po každém použití, aby se z nich dostali sůl a písek z moře nebo chlór z bazénu. Takto sice i tak nedostaneš z plavek vše na 100%, ale omezíš působení těchto nežádoucích vlivů na minimum. Určitě sis všimla, že chlór jde často z plavek cítit i po vyprání. Ale uděláš pro plavky víc, než kdybys je nevyprala vůbec.

 

Bára Severin plavky animalBara severin plavky

Plavky v designu Animal print jsou nyní vyprodané. O ostatní modely si můžeš napsat ZDE.

 

Co s plavkami na pláži?

Nejvíce zničující kombinace pro plavky je koupel ve slané vodě a pak usychání na slunci. UV záření škodí barvám, to víme všechny. Ale účinek se stupňuje, když vystavíš sluníčku své plavky mokré.

 

Ideální řešení je mít jedny plavky na koupání a druhé na slunění. Po vylezení z vody se převlékneš a mokré plavky můžeš dát sušit do stínu. A i v tom stínu je pro jistotu také obrať naruby.

To že si mokré plavky vyměníš za suché, není výborné jenom pro prodloužení životnosti tvých plavek, ale také pro Tvoji yoni a také pro prsa. Pro kojící ženy to platí dvojnásob!

 

 plavky_Slunečnice_2_1800pixBara_Severin_Underwear_plavky_plavky_Slunečnice_3_1800pix

O plavky v designu Slunečnice si můžeš napsat ZDE.

 

Tady Ti dám malý tip: Pořiď si obyčejnou čtvercovou plenu a když nebudeš mít poblíž žádný stín, tak si plavky plenkou přikryj. Nepůjde na ně přímé sluneční záření, plenka je však prodyšná a plavky pod ní budou schnout. Taky se dají zastínit třeba slamákem, ale ten bys měla mít raději na hlavě.

 

Opalovací krémy a plavky

Ani opalovací krém plavkám samozřejmě neprospívá. Ať chceš nebo ne, vždy se nějaká část dostane do kontaktu s Tvými plavkami. A textiliím žádná mastnota dobře nedělá a navíc je obtížně odstranitelná. Eliminovat to můžeš tak, že se natřeš opalovákem nahá. Necháš ho aspoň 10 minut vstřebat a pak teprve oblékneš plavky.

 

Věřím, že díky těmto radám prodloužíš životnost svých plavek na maximum. Užij si krásné léto plné slunečných dnů!

 

Pokud toužíš po našich plavkách, napiš si o nabídku na e-mail: obchod@baraseverin.cz.