Předprodej na módní performance zahájen. Klikni na banner a získej vstupenky za zvýhodněnou cenu.

5 tipů pro zdravou yoni

Milá ženo, trápí tě dyskomfort tvojí yoni?

Od častých zánětů, které jsou způsobeny oslabenou imunitou, přes nechuť na sex až po bolestivou menstruaci nebo nepříjemný přechod?

Podíváme se spolu, jak problémům předcházet a co vše může tvoje zdraví olivnit. 

 

Prádlo:

Je velmi důležité, v jakém materiálu trávíš většinu svého dne. Vždy vybírej tu nejkvalitnější bavlnu, nejlépe v biokvalitě, bambus nebo merino vlnu. Věnuj se také původu látek a barviv, některé materiály mohou obsahovat zbytky pesticidů nebo škodlivých chemikálií z výroby.

Je také důležité i v čem své prádlo pereš. Nejen proto, aby bylo dlouho pěkné, ale i na vláknech zůstanou zbytky pracích prostředků a skrz sliznice mohou proniknout do těla. Určitě se vyhni chemické parfemaci a aviváži.

Úzké těsné kalhoty taky nejsou nic moc, nos více sukně a šaty, jsou ženské a sexy. 

 

Page_Underwear_055_kalhotky_krajkove_bile_1_crop3

 

Strava:

Není nic nového, že tvoje jídlo ovlivní i tvé zdraví. Když vyměníš rafinovaný bílý cukr za nerafinovaný nebo za panelu ( třtinovou šťávu) nebo kokosový cukr, pocítíš ten rozdíl. Ani bílá mouka není výhra, zkus kaši z vloček nebo rýže místo bílého pečiva.

Chleba z obchodu můžeš nahradit kváskovým nebo žitným. Omez všechna barviva, průmyslově zpracované potraviny, konzervanty a umělé příchutě. Zkus hledat alternativy k tvým oblíbeným potravinám, o kterých víš, že nejsou zdravé. Klidně napiš :D poradím ti. 

 

Hygiena :

Na mytí ti stačí voda. Opravdu. Ačkoliv tě media přesvědčují, že potřebuješ speciání mycí prostředek , není to pravda. Pokud opravdu potřebuješ, můžeš použít přírodní mýdlo bez parfemace nebo intimní mycí prostředek na bázi oleje.

Nepoužívej raději vůbec nic, co obsahuje dráždivé syntetické tenzidy jako je Sodium Laureth Sulfate (SLES), chemickou parfemaci a škodlivé konzervanty. 

 

Hygienické potřeby:

Zde opět zvítězil marketing nad rozumem. Bělené a parfémované komerční vložky nebo tampony jsou velkým rizikem pro tvé zdraví.

Pokud chceš používat jednorázové vložky nebo tampony, vol určitě ty z bavlny, nebělené chlorem ( riziko kontaminace dioxiny) , bez obsahu akrylátů a parfemace. To vše platí i pro toaletní papír :D takže nebělený chlorem, neparfemovaný. 

Alternativou jsou menstruační kalíšky nebo houby, látkové vložky a menstruační kalhotky. I zde vol dobře výrobce a platí zde to, co pro prádlo, tedy pozor na složení a původ látek a také je nutné věnovat pozornost správnému praní. 

V našich kalhotkách můžeš mít všitou intimku z nejjemnějšího bambusového aksamitu, kojeneckého biobavlněného plyše nebo z konopno bambusového flísu, který je úžasně savý a antibakteriální.

Pokud používáš intimky, zvol jednoznačně ty všité, nejsou v prádle nápadné a jsou extra pohodlné. 

 

Psychika:

Všechno souvisí se vším. Měj se ráda, taková jaká jsi. Najdi si čas na svého milého, dopřejte si randění , občas dej děti na hlídání nebo k babičce a užij si jen svého partnera. Mluvte spolu, smějte se, dejte si něco dobrého a buďte spolu.

Je to o tvém nastavení, hledej cesty a nenech se zavalit “ neřešitelným” .

Neschovávej si nevyřešené problémy, ale až je vyřešíš, odlož je do složky “ vyřízeno” a už je nech být. Není nic větším zabijákem vztahu, než vytahovat staré bolístky.

Nauč se odpouštět i tví blízcí jsou jen lidé. Miluj. Sebe i druhé. Psychosomatika, hlavně ta “ vztahová” se nejvíc odráží na tvém gynekologickém zdraví. 



Zpět do obchodu